Garbee Architecture, pllc Engage Resolve Create . . .423-364-2830
ed@garbeearchitecture.com

Private Residence

This private residence was sited to take advantage of extended views yet remain hidden from the public right of way.  The design provides for a separation between the public and private side of daily activities.  The more public front side of the house protects the owner’s privacy by presenting a solid wall punctuated only by the main entrance and key circulation nodes.  The private back side opens up to extended views with floor to ceiling glazing bringing the outdoors inside and in effect extending the living space to the outside deck.  The roof is standing seam metal supported by glulam joists on steel columns and beams.  This system allows the roof to float above a ribbon of glass wrapping around the entire house.  Natural retaining walls feature rock to be collected during excavation.  Chain drains connect the roof gutters to a water collection area at one end. 

 

Comments are closed.